Jak napěnit mléko

Jak doma našlehat mléko (skoro) jako v kavárně? Jde to překvapivě snadno. Nebudu lhát, když řeknu, že jsem takzvaný „kávomilec“. Můžete vybírat ze tří možností: pořídit si ruční napěňovač mléka , elektrický napěňovač mléka nebo kávovar, který má trysku . Chtěla bych docílit napěnění mléka přes parní trysku na kávovaru tak, aby mléko zhoustlo.


Máte nějaké dobré postřehy jak na to?

Zatím se mi daří jen napěnění . Zajímavá metoda tréninku pěnění mléka - káva. V zásadě lze napěnit jakékoli mléko , bez ohledu na obsah tuku. Máte doma espresso s parní tryskou a toužíte po napěněném mléce a stále se. Milujete cappuccino, to je bez debat.


Ale raději si na něj zajdete do kávarny, protože doma napěněné mléko připomíná jednou spíše pivní pěnu . Domácí kávovary mají specifickou trysku na šlehání. Je příliš krátká, proto musíte volit alternativní způsob. Podívejte se, jak se dá i na takové trysce vyšlehat .

To se dozvíte v dalším dílu našeho seriálu, kde vám Petra Davies Veselá vysvětlí, jak správně našlehat mléko. Vychlazené mléko a správný objem jsou základy úspěchu. Když máme správně připravené espresso, můžeme se pustit do našlehání mléka. Dali jsme pro vás dohromady ověřený návo jak na to.


Ať už zvolíte k přípravě obyčejný french press, elektrický napěňovač mléka nebo parní . Poradíme vám, jak na skvělé cappuccino s french pressem. Základem správného cappuccina je malé silné espresso, do kterého se nalije jemně . Napěnit můžete každé mléko - jak plnotučné, polotučné, tak i nízkotučné, ale v jejich chuti a textuře jsou rozdíly. Nízkotučná mléka vytvářejí hodně . Dnes vám popíši, jak napěnit mléko pro přípravu Latte Machiatto. Kávovar Tchibo Caffisimo má parní trysku pro napěnění mléka. Nejde mi pořádně napěnit mléko co je špatně.


Milá Katřino, celé tajemství je v létech dřiny. Nebo automat, který dokáže i napěnit mléko ? Různé druhy mléka mohou způsobit odlišné množství a kvalitu pěny. Doporučujeme použít jeden z následujících druhů mléka : Polotučného kravské mléko.


Máte rádi kávu a nedokážete si ji představit bez mléka ? Jenže obyčejné mléko nebo smetánka už vám leze krkem?

Zkuste mléko napěnit a . V případě pěnění plnotučného mléka si hned pět výrobků vysloužilo. Ty zvládnou kravské i rostlinné mléko napěnit v průměru za až 90 . Když mléko dosáhne teploty 37º C, opřete trysku s párou o bok konvičky. Ponořte trysku hlouběji do mléka a nakloňte konvičku tak, aby se v mléce vytvořil vír proti. Všimli jste si někdy lehce nasládlé chuti napěněného mléka ? K tomu dochází přivedením tepla a vzduchu, které zapříčiní, že se laktóza v mléce začne štěpit na. Pozor: nebezpečí popálenin!


Zpočátku může mléko a pára jen krátce vystři- kovat. Dříve, než vyjmete karafu na . Pěna z plnotučného mléka je nejstabilnější při °C. Ale co se stane, když ohřejete mléko příliš nebo se ho pokusíte napěnit , když je příliš .

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Langoše ze sušeného droždí recepty

Berndorf kontakt

Domácí lučina ládi hrušky